ÇALIŞAN EMEKLİ TAZMİNAT ALIR mı ?

Çalışan emeklilerin en çok merak ettiği konulardan biri de hayat  şartlarından dolayı çalışmak mecburiyetinde kaldıkları için  ,çalıştıkları işyerinden  kıdem tazminatı ve diğer haklarını alabilirler mi ? Böyle bir hakları var mı ? tüm bu ve bunun gibi sorular merak edilmektedir. Aslında emekliler kendi içinde  durumları analiz  edildiğinde   3 kısım emekli durumu ortaya çıkmaktadır.

1.durum  ;Mevcut işyerinden emekli olup,kıdem tazminatını almamış  ve  çalışmaya devam edenler ..Bu durumda olanlar emekli olduktan sonrada  çalıştıkları dönem  ve emekli olana kadar olan  tüm çalıştıkları dönem kadar kıdem-ihbar-izin hakları mevcuttur.

2.durum ;İşyerinden emekli olup,kıdem tazminatını alıp ,  aynı işyerinde  çalışmaya devam edenler ..

3.durum :   İşyerinden emekli olup,kıdem tazminatını alıp ,a  başka bir  işyerinde  çalışmaya devam edenler .

2.ve 3.durumda olanlar için  ayrıcalıklı bir durum oluşmaktadır. 3600 günden emekli olanlar için yeniden emekli olma şansı yoktur.Bir kere emeklilik işlemi gerçekleşmiş ve bitmiştir.5510 yasa ya göre emkeli olanlarda yeni bir uygulama hakkı gelmiştir.Bu hakta  emekli aylığı alırken  çalışmaya başladığını bir dilekçe ile kuruma başvurursa emekli aylığı durdurulur.Çalıştığı yerde  ssk lı olur ve maaş alır .daha sonra da emeklilik müracaatında bulunur ve yeniden emeklilik talebinden dolayı önceki dönemlerden kıdem tazminatı alabilme hakkı doğar.Burada emekli kişi 2-3 aylık mevcut emekli maaşından mahrum kalmış gibi görünsede  önceki dönem tazminat hakları ile bu kaybı telafi etmiş olur.

Emekliler Çalışırken hastalıkta  ve uzun süreli tedavi için  emekliliğini talep edebilir ve tazminatlarını -hafta tatillerin- ve diğer haklarını alabilirler.

Emekliler Çalıştığı sürece  yıllık izin haklarında hiç bir değişiklik yoktur.Çalışan gibi haklara sahiplerdir.

 

 

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.