Hızlıal.com iflas erteleme de

Teknoloji firmalarında yaprak dökümü ..

Mali sıkıntıya giren şirketler içine giren  Gold Grubu iflas ertelemeye  04.01.2016  Tarihi itibariyle ,İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Teknoloji perakendesi ve e-ticaret sektöründe faaliyetleri yoğunlaşan Gold Grubu : Gold Teknoloji Marketleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Metro Elektronik Dış. Tic. A.Ş., GSA Saat ve Aksesuar Ticaret Limited Şti, Trend Mağazacılık İnternet Hizmetleri Kuyumculuk ve Dış Tic. A.Ş. (hızlıal.com.). Yapılan başvuruda şirketlerin borca batık olduğu, iflas erteleme kararı verilmesi durumunda faaliyetlerin sürdürülebileceği kaydedildi.

4 şirketin Toplam borcu 390 milyon TL  .Ekonomik krizdeki firma ,sıkıntılar nedeni ile 59 Gold Teknoloji Market’inden 22’si kapatığı, 2015 Ocak-Kasım döneminde 261 milyon lira ciro elde etmesine karşın anılan dönem 9,3 milyon lira zarar eden hızlıal.com’un satışı için de bir firma ile görüşüldüğü bilgisi dosyada yer aldığı belirtilmektedir.

Mahkeme,  ara kararı ile  dört şirket için de tedbir  ile 3 kayyum ataması kararı verdi.

1991 yılında kurulan  Gold Bilgisayar, ilk teknoloji marketini 2005 yılında İstanbul Bahçelievler’de açtı.şirket, 2014 yılında 56 mağazayla girdi. Bilgisayar bileşenlerinin ithalatı ve toptan satışı için Metro Elektronik Dış Ticaret A.Ş., tüketici elektroniği ürünlerini internetten satışının yapıldığı Hizlial.com ve Sanalpazar.com, saat ve aksesuar satışlarının gerçekleştirildiği GSA Saat şirketleri Gold Grup bünyesinde yerini aldı.

Şimdi ise iflas erteleme .

Şirketler bu duruma gelmeden önce şirket iç  karlılık ve verimlilik analizleri,piyasa riskleri,şirket riskleri iyi hesaplanmalıdır.Açılım,şubeleşme ve hacimsel hormonlu büyüme ,yüksek borçlanma şirketlerin girdiği ekonomik girdaplar.İflas erteleme sürecinde ise ayrı bir yönetimsel riskler ile karşı karşıya gelinmektedir.

İflas ve iflas erteleme firmalarına danışmanlık yapan Muhsin Bilgi “Firmalar bu özel süreçlerde özel yönetimsel  ve muhasebesel riskleri iyi yönetmeli ve  muhtemel hukuki risklere karşı dikkat edilmesi gereken hususlar vardır ” diye uyarmakta ve “bu süreçleri  yoğun bakımda olan ağır hastalara benzemektedir.Bir çok firma bu süreci iyi yönetemediği için şirket yönetici ve ortakları hakkında hileli  iflas -muhasebesel yönetim suistimal ve yolsuzluk davaları ile karşı karşıya kalınmaktadır” Bir çok firmada danışmanlık ve müteala veren ve aynı zamnada Bilirkişi olan MUHSİN BİLGİ “Firmaları  bu süreçte özel danışmanlık  hizmeti almalarını ısrarla tavsiye etmektedir.”Özel bakım ve tedavi süreci olarak isimlendiren MUHSİN BİLGİ devamla  “Bir çok firmayı bu süreçten sıkıntısız ve risksiz çıkardığını,başarılı  yönetimle iflas ertemeden  çıkıldığını belirtmektedir.”

Dileğemiz şudur ki ekonomik pazarda teknoloji firmaları hesaplarını iyi yapmaları ve kayıplarını en aza indirmeleri ve 2014 yılında Türkiye’de toplam 658 mağaza dan 2015 ortası itibariyle 615’e kadar  düştüğü  ve 2016 yılında başkaca iflas erteleme ye giren teknoloji firmalarının olmamasıdır..

 

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.