İSMMMO” dan GAZZE Tepkisi

İsmmmo Başkanı Yahya Arıkan yapmış olduğu yazılı açıklamada İsrail’in Gazze’de Filistin halkına yönelik saldırılarının sürmesinin, savaş ortamında özellikle çocuk ve bayanlar başta olmak üzere olaya taraf olmayan sivil can kayıplarının yaşanması sebebiyle çok büyük bir kaygı ve üzüntü içinde olduklarını bildirdi. Bu saldırının Ortadoğu’nun kalbinde barışa yönelik yaklaşımlara zarar verdiğini açıklayan Arıkan, “Ne yazık ki, Filistin sorunu çözülmediği sürece Ortadoğu’da savaş ve çatışma ortamının devam edeceği anlaşılmaktadır. Biliyoruz ki, gün içerisinde herhangi bir coğrafyada, tek bir halkın dahi temel hak ve özgürlükleri yerle bir edilip buna da seyirci kalınırsa, yarın tüm dünyada barış ve demokrasi sorgulanır hale gelir” diye belirtti .

-ORTAK TAVIR ÇAĞRISI-

Arıkan, Ortadoğu’da uluslararası hukuku açıkça ihlal eden bu saldırılara karşı, barış yanlılarını birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde, ortak bir tavır ve duruş sergilemeye çağırdı. Arıkan açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Halen abluka altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan, adeta açık hava hapishanesine dönüşen bir coğrafyada Filistin halkına gercekleşen bu saldırılarda daha kaç çocuk hayatını yitirdiğinde çatışma bitecektir? Bu sebepten ötürü Gazze’deki saldırı ve dram sürat ile sonlandırılmalıdır.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.