SGK Borcunu Ödeyemeyenlere Müjde ! Taksit İmkanı

Ekonomik krizden,nakit sıkışıklığından veya farklı sebeplerden dolayı SGK Primlerini ödemede zorluk çeken işverenlere taksitli olarak ödeme imkanı çağrısı yapılmaya başladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), primini zamanında ödemeyen  binlerce  işverene  bir uyarı yazısı ile taksitli ödeme için davet göndermeye başlıyor.

Prim ödeyemeyenlerin içinde Belediyelerin de olduğu  liste kabarık .Posta yolu ile son çağrı şeklindeki yazılara cevap alınmadığında haciz işlemlerine başlayacağı belirtilmekte ve   SGK  Kurumun kararlı olduğu görülmektedir.

Prim ödeyemeyen işverenlere yakında beyaz zarf içinde davet yazıları kapılarını çalabilir.İlk uygulama İzmir de başladı bile…

Davet yazılarında Taksit seçeneğindende bahsedilmekte.

SGK Kurumun Türkiyede  8 milyar lira alacağı için,  1 milyon 500 bin ödeme emri göndermesi beklenmektedir.

Ödeme emrini tebliğ alan  borçlu  işveren  7 gün içerisinde defaten borçlarını ödemeleri , Ödeme güçlüğü çekenler için , mal beyanında bulunması,SGK  kurumuna  başvurmaları halinde 50 bin liraya kadar olan borçları  teminatsız olarak taksitlendirme ,  50 bin liranın üstündeki borçlarını ise 50 bin lirayı aşan kısmının yarısı kadar teminat göstererek 36 aya kadar taksitlendirebilme imkanı sağlanmaktadır.  Ödeme emirlerine istinaden borçlarını ödemeyen veya taksitlendirmeyenler  hakkında ise haciz işlemlerine başlanacağını bildirmektedir.

Ödeme güçlüğü çeken işverenler dikkat !

Bu çağrıya cevap vermede acele ediniz.

Aksi halde SGK Kurumu  işinize ve malınıza  haciz koyarak ortak olabilir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.