Maliye İftar Yemeğine destek adında DOLANDIRICILARA DİKKAT !

Son günlerde  sahte savcı,sahte polis ten sonra şimdi de sahte maliyesi  adıyla dolandırıcılık yapılmaya başlanmıştır.Ramazan ayı olmaıs sebebiyle  vatandaşların dini duygularını sömürmek ,haksız kazanç elde etmek için telefonla  iftar yemeği desteği adında davetiyeler gönderip dolandırıcılık yapılmaktadır.

Gelir idaresi başkanlığı bu konuda aldığı şikayetler üzerine uyarı yapmaktadır. Başta email yolu ile kredi kartı bilgilerini almak koşuluyla vergi ödemesi  vaadi  ile dolandırıcılık yapılmasını önlemek ve vatandaşları bu konuda bilgilendirmek için  uyarı açıklaması yapmıştır.

GİB’in vergilendirme işlemlerine yönelik hiçbir şekilde mükellefler ile e-posta yoluyla iletişim kurmadığı hakkında   ilgili açıklamaıs , “Kredi kartı bilgilerinin girilmesi durumunda vergi iadesi yapılacağına yönelik sahte e-postalar tamamen kredi kartı bilgilerinin çalınmasına yönelik sahtecilik girişimleridir”

Ayrıca telefon yönlendirme şeklindeki dolandırıcılığa dikkat edilmesi için de   Gelir İdaresi açıklama yapmıştır

Belli numaraları aramaya yönlendirme yapan sahte SMS’lerin de Başkanlık ile bir ilgisinin bulunmadığı :

“(Maliye İftar Yemeği) şeklindeki organizasyonların biletlerini satma girişimleri, haksız maddi menfaat temini amaçlı girişimler olup, GİB ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Vergi İnceleme Dergisi gibi isimli dergi, gazete gibi yayınların kurumumuzla herhangi bir ilgisi olmayıp, bu türde yayınların satışına yönelik hiçbir faaliyetimiz yoktur.

Yukarıda yer alan veya benzeri yöntemler kullanılarak maddi menfaat temin etmeye veya kredi kartı bilgilerini elde etmeye yönelik sahtecilik ve dolandırıcılık girişimlerine karşı mükelleflerimizin ve vatandaşlarımızın dikkatli olmaları, bu tür e-posta, SMS, bilet ve dergi satışlarını dikkate almamaları ve herhangi bir soru, bilgi ve ihbar için ‘444 0 189’ nolu ‘Vergi İletişim Merkezi’ni aramaları gerektiği kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu açıklama  G.İ.B (Gelir İdaresi Başkanlığı ) ile hem vatandaşları hem mükellefleri bilgilendirmekte ve dikkatli olunması için uyarmaktadır.

Duyarlı vatandaş olmak ve ilgili kurumlarla  irtibata geçip teyit etmek,kontrol etmek ve uzmanı ile istişare etmek en doğru yoldur

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.